Garda de corp

gardA de corp

De ce aveti nevoie de o garda de corp? Sau cine are nevoie de o garda de corp?

Conform Legii 333/2003:

 • protejarea vietii si a integritatii corporale a personaei aflate sub protectie
 • protejarea persoanei aflate sub protectie impotriva hartuirii, pedepsita de lege
 • protejarea persoanei aflate sub protectie in timpul transportului
 • furnizarea informatiilor legate de incidentele aparute in timpul activitatii de protectie

13646066_l
Atributii specifice pentru garda de corp:

 • sa apere persoane impotriva unor atacuri care ii pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea sau bunurile
 • sa ia primele masuri pentru salvarea persoanei protejate, cand aceasta a fost ranita
 • sa nu execute activitati care depasesc limita atributiilor sale legale
 • sa anunte unitatea de politie de indata ce intra in posesia unor date sau informatii despre iminenta pregatire sau savrasire a unor infractiuni
 • sa opreasca si sa imobilizeze persoanele care au savarsit fapte de natura a pune in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea sau bunurile persoanei protejate si sa le predea in cea mai apropiata unitate de politie.
 • sa participe la indeplinirea misiunilor ce ii revin pentru prinderea infractorilor, fara a incalca obligatiile fata de persoane pe care o are in paza
 • sa coopereze cu autoritatile statului care au atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale

Garda de corp este asadar un agent privat care protejeaza persoanele impotriva furturilor, atacurilor, persoanelor dubioase, rapirilor, hartuirilor, omorurilor, amentintarilor sau a oricaror tipuri de infractiuni, pentru cea mai buna protectie posibila.

Security Broker, prin partenerii sai atent selectati, poate furniza serviciul de garda de corp, in mod unicat si personalizat pentru fiecare client.

Untitled-2
Garda de corp (sau agent de protecție executivă) este un agent operativ privat sau guvernamental care protejează una sau mai multe persoane, de obicei o persoană publică, cu avere substanțială sau o personalitate politică. Protejează aceste persoane împotriva furturilor, atacurilor, răpirilor, omorurilor, hărțuirilor, pierderilor de informații confidențiale, amenințărilor sau a altor infracțiuni.

Munca unui agent de gardă de corp este una discretă, de planificare atentă a deplasărilor, contactelor, inspectare a locațiilor, a vehiculelor și de însoțire a beneficiarului. Misiunea sa este de a extrage în condiții de siguranță beneficiarul în cazul apariției unui pericol. În ultimă instanță, pregatirea fizică, tactică, psihică, folosirea armamentului din dotare, asistență medicală de urgență prin trusa BSL (Basic Life Support) sunt cele care fac diferența pentru viața și integritatea fizică a beneficiarului.

garda de corp-Security Broker