Pleci in vacanta? Ia-ti masuri de siguranta impotriva hotilor!

Este perioada concediilor! Din pacate si hotii stiu asta! Inainte sa va faceti planurile de vacanta, exista un plan mult mai important pe care trebuie sa-l luati in calcul – planul masurilor de siguranta impotriva hotilor!

Suntem in plina vara. Stim, in aceasta perioada va concentrati doar pe a alege destinatia de vacanta si a spune prietenilor ca plecati in concediu! Si stim, meritam cu totii vacanta, dupa un an greu si lung. La fel cum meritam ca la intoarcere sa nu avem surprize neplacute si sa nu gasim locuinta devastata! Nu credeti?

Este perioada plecarilor lungi de acasa, a ferestrelor lasate deschise, a vacantelor anuntate pe retelele de socializare, a fotografiilor din locuri indepartate si a caselor lasate “nesupravegheate”. Din nefercire, infractorii nu iau vacanta!

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, de la începutul anului, au avut loc peste 1.300 de furturi din locuinte. Mult? Putin?

Startul perioadei de relaxare reprezinta startul codului rosu de spargeri locuinte. Am incercat sa atragem atentia pe retelele de socializare si sa spunem ca numarul spargerilor din aceasta perioada nu este doar o statistica. Din pacate, clientii ne-au confirmat acest lucru. Si cum urmeaza luna cea mai aglomerata pentru spargatori, niciodata nu este prea tarziu sa luam atitudine!

Paza buna trece primejdia rea! Un cliseu, dar unul dintre cele mai adevarate pe care le veti trai.

Stim, siguranta costa. Dar cel mai mult costa indiferenta. Inainte de orice sisteme de securitate pe care ar trebui sa le luati in calcul, atentia si vigilenta fiecaruia va pot proteja foarte bine locuinta de raufacatori! Pentru ca cele mai multe furturi se produc din cauza neglijentei personale si este datoria noastra sa invatam sa ne protejam.

masuri-de-siguranta-impotriva-hotilor

10 masuri de siguranta simple si eficiente, inainte de a pleca in vacanta!

  1. Nu faceti publica plecarea in vacanta. Oricat de banal vi se pare, va poate scuti de multe neplaceri!
  2. Evitati ca incarcarea bagajelor in masina sa se faca zgomotos si pe timp indelungat. Scurt si rapid este ideal!
  3. Faceti casa sa para locuita. O lumina de veghe sau un radio in surdina, draperii trase doar pe jumatate. Stiati ca exista chiar si prize cu cronometru?
  4. Lasati o cheie de rezerva unei cunostinte de incredere. Astfel evitati sa va dea de gol si corespondenta!
  5. Verificati si securizati dublu usile si ferestrele. La fel de banal, dar este cauza unui procent ingrijorator de spargeri!
  6. Rugati un vecin sa va ridice corespondenta. Este primul semnal pe care il primesc infractorii!
  7. Aveti grija unde depozitati bunurile de valoare. Sifonierul nu este seif!
  8. Priviti-va locuinta prin prisma unui hot. Cautati sa gasiti vulnerabilitatile inainte sa le gaseasca ei!
  9. Daca nu aveti un sistem de alarma – intrebati cat costa si cat de repede il puteti avea instalat. Sentimentul de siguranta pe care il veti “lua in bagaje” este nepretuit!
  10. Daca totusi aveti un sistem de alarma dar nu il folositi – acum isi poate dovedi eficienta!

Nu va bazati pe “parerile prietenilor” care spun ca sistemele de alarma sunt ineficiente. Cei mai multi dintre ei nu le folosesc adecvat sau nu au trait inca drama unei spargeri si sunt convinsi ca nu li se poate intampla “chiar lor” Se poate intampla oricui si mai ales, in orice moment!

Si nu in ultimul rand, nu ezitati sa apelati la un consultant de securitate. Nu va costa nimic dar va poate salva totul.

Siguranta se invata!