De ce sa apelezi la un consultant de securitate?

De ce sa apelezi la serviciile unui consultant de securitate? Si de unde a aparut nevoia de consultanta specializiata in serviciile de securitate? Ce inseamna consultant de securitate? E un concept nou?

In primul rand pentru intrebarile pe care nu le-ai pus la timp. Sau pentru a-ti reconfirma ca ai inteles bine. Ca sa stii ce ai cumparat. Si ca sa folosesti CORECT ceea ce ti-a fost vandut. Pentru a dormi linistit noaptea. Sau pentru a sti ca cei dragi sunt in siguranta. Pentru ca siguranta costa dar indiferenta ucide!

In al doilea rand pentru a intelege ce inseamna securitate si cine este responsabil pentru ea. De cate ori ati auzit ca securitatea inseamna paza? De prea multe ori! Conceptul de securitate este unul amplu si nu ar trebui privit general si surperficial!

Pe fondul existentei a mai mult de 1.000 de companii licentiate in domeniul securitatii private (firme de paza, instalatori de sisteme) se constata o neincredere in serviciile private de securitate. Dincolo de calitatea slaba a serviciilor prestate, in unele cazuri, nemultumirea majora a clientilor pleaca de la faptul ca acestora le este foarte greu sa le sugereze solutiile adaptate nevoilor reale, intr-un mod obiectiv si independent.

Ce inseamna consultanta specializata?

Inseamna sa stii ce cumperi. Inseamna un raport corect calitate-pret. Inseamna transparenta. Pentru ca IETFIN nu inseamna intotdeauna si SIGUR – iar in domeniul sistemelor de securitate, calitatea echipamentelor, configuratia sistemelor, calitatea si corectitudinea instalarii sunt esentiale. Chiar vitale!

Ce poate face un consultant de securitate pentru tine?

In primul rand, te ajuta sa intelegi conceptul de risc. Pentru a preveni, trebuie mai intai sa cunosti amenintarile la care esti expus. Cele reale. Si mai ales obiective. Companiile sau furnizorii de solutii de securitate pot avea perspective subiective, prin prisma serviciilor pe care le reprezinta. Un consultant de securitate nu reprezinta interesele nici unei companii de securitate sau furnizor de echipamente. Un avantaj major!

consultantul

Concret, acesta ofera clientilor sai posibilitatea de a alege rapid, dintre ofertele celor mai buni furnizori de pe piata, in functie de 3 criterii primordiale:

  • Pretul sistemelor si al serviciilor.
  • Disponibilitatea si accesibilitatea furnizorilor.
  • Capabilitatile reale ale furnizorilor.

Este un concept nou?

Nu, nu este un concept nou, dar este un concept unic in Romania. Security Broker este primul broker de securitate care opereaza pe piata romaneasca. Cu peste 10 ani de experiență in domeniul de securitate privata, misiunea Security Broker este sa fie delegatul clientului in relatia cu furnizorii. Sa fie obiectiv si sa proteje DOAR interesul clientului! Sa identifice si apoi sa previna!

Pentru ca un om informat este un om protejat. Si pentru ca siguranta se invata!